Stjær Kulturgruppe - Rollespil

Der bliver kæmpet, løst gåder og reddet liv, når rollespilsinteresserede børn og voksne mødes til spil i Bakkeskoven ved Stjær cirka to gange årligt... men når spillet går i gang, er der ingen der kommer og fortæller dig, hvad du skal gøre. Det er dig selv, der udvikler og lever dig ind i din rolle og bestemmer, hvordan historien skal udvikle sig.

Rollespil i Stjær

Vi oplever en stor interesse for rollespil fra børn og unge. Kulturgruppen i Stjær har derfor i 2008 sat sig for at hjælpe rollespil i Stjær i gang.

Vi synes at rollespil:
  • kombinerer kreativitet, fantasi, motion, læring, naturoplevelse og fællesskab.
  • giver et ligeværdigt samspil mellem børn, unge og voksne, som alle arbejder sammen om spillet før, under og efter.
  • er oplevelser på tværs af aldersgrupper, køn og landsbyer.
  • er et godt alternativ og supplement til den traditionelle idræt, og får rigtig mange børn og unge til at løbe rundt i skovene i timevis uden stop.
Vil du vide mere så send os meget gerne en e-mail på: kultur@stjaer.net
Links til hjemmesider
Rollespil – hvad er det egentlig?

Rollespil er teater uden manuskript. Det er røvere og soldater for drengerøve i alle aldre og for begge køn. Der er for alle der har lyst til at opleve et eventyr, hvor de selv spiller hovedrollen. Fx i et eventyr med trolde og elverfolk i den mørke skov, men det kan også være andre scenarier...
Hvordan foregår det?

En gruppe arrangerer og definerer en fælles baggrundsverden, hvor spillet foregår. I denne verden definerer spillerne så selv - eller i samarbejde med de arrangerende - en rolle. I et middelalderunivers kunne det for eksempel være dronning, købmand, ridder eller tyende. Disse roller spilles så, sammen med konflikter, pligter og ansvar. Men når spillet går i gang, er der ingen der kommer og fortæller dig, hvad du skal gøre. Det er dig selv, der udvikler og lever dig ind i din rolle og bestemmer, hvordan historien skal udvikle sig.


Opdateret 27-Okt-2009   Skrevet af Helene Simoni Thorup   9418 læsninger